fredag 17. april 2015

Rydding og sortering av bilete


Yngve har teikna så lenge han kan hugsa. Som liten teikna han mellom anna på baksida av gamle arbeidsteikningar som mor hans hadde skaffa på Verftet. Saman med ein kamerat fylte han heile flater med  borger, romskip, tunnellar og store slag. Som 12-åring fekk han sitt første maleskrin frå broren Bjarne, som hadde vore til sjøs. Draumen var å bli kunstnar eller båtbyggjar.


I løpet av åra har han nytta seg av talrike stilartar; frå grafikk til keramikk,  oljemaling og akvarell. Stilen er ofte draumeaktig med inntrykk frå ei surrealistisk verd. Andre gonger er uttrykket enklare og stillare. Han syns stadig å vera på veg mot noko i den kreative prosessen. Ikkje sjeldan har han laga bileter som skildrar noko i framtida, som om han i ein ubevisst kreativ prosess er litt i forkant med kunsten.


Yngve har gått på Harde og plastiske material ved Kunsthandverkskulen på Voss. I 2014 vart han ferdigutdanna som snekker. Han har delteke på utstilling i Lerwick på Shetland og i Fengselet i Leirvik på Stord.  Dessutan har han vist fram kunst ved Silkeborg grafiske verkstad i Danmark og ved ein privat utstilling på Fitjar.


For ei stund sidan møttes me hos Yngve. Det var ein triveleg og arbeidsom dag der me samla og gjekk gjennom alt han hadde av kunst og ramer i huset. Målet var å velga ut bilete til utstillingen men også å få oversikt og system i alt.


Resultatet vart ein ryddigare heim og eit utgongspunkt for utstillingen som går føre seg 21.-27. juni 2015 på Torsdagsøy.


Det neste som må gjerast er å få ein flott finish på innramming. Yngve har kjøpt seg proff passepartout-skjerar, og har fått hjelp av Roald og Cecilie til å matcha dei gamle ramene han har samla opp gjennom åra med bileta. Det blir utruleg flott, og spanande å sjå resultatet!

Cecilie Anna
Intervju med Yngve: Bodil
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar